Erdogán négy nappal a tragédia előtt figyelmeztetett egy esetleges brüsszeli terrortámadásra

Forrás: Activist Post

Bizarr időzítés vagy belső információ? Valószínűleg nem fogjuk megtudni, mindenesetre Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök, négy nappal a tragikus események előtt figyelmeztette Európát, hogy újabb terrorista támadások történhetnek városaikban, ha nem hagynak fel a kurd „militánsok” támogatásával.

Ami pedig ennél is különösebb, hogy szó szerint Brüsszelt említette potenciális célpontként.

A Dardanellák ostromának 101. évfordulója alkalmából a törökországi Canakkale-ben 2016. március 18-án elhangzott beszéde során a következőket mondta:

„…nincs különösebb oka annak, hogy az Ankarában felrobbant bomba ne robbanhatna fel Brüsszelben, vagy bármelyik másik európai városban.”

„A kígyók, amelyeket a kebleteken melengettek, bármikor megmarhatnak,” tette hozzá.

Természetesen meg kell jegyezni, hogy a támadásokat a nyugat által létrehozott és a NATO által irányított terrorszervezet, az Iszlám Állam vállalta magára, Erdogán pedig a „kurd militánsokra” utalt figyelmeztetésében, akiket országa terroristáknak tekint.

Törökország, az Egyesült Államok és Belgium egyaránt terrorista szervezetnek tekinti a Kurd Munkáspártot (PKK), ugyanakkor saját geopolitikai érdekeik elérésére érdekében szoros együttműködésben állnak a szíriai kurdokkal (PYD, YPG – Demokratikus Egyesülés Pártja) a Szírián belüli szárazföldi akciók során.

Ettől függetlenül Erdogan kijelentése több mint különös, főleg annak időzítése miatt. Elvégre tudjuk, hogy Törökország a szíriai válság kezdete óta a különböző terrorszervezetek, többek között az Iszlám Állam egyik fontos támogatója.

Mindeközben látjuk, hogy az Iszlám Állam a hatalmi erők mindkét oldalát erősíti, miközben az igazi egységet és a tényleges békét sürgető, egyik oldalhoz sem tartozó hangokat elfolytja. A terrorszervezet és az általa elkövetett szörnyűségek megkönnyítik a rendőrállam terjedését, idehaza táptalajt, külföldön pedig mentséget biztosítva a xenofób hangoknak és a háborúnak, minimum négy kontinensen mélyítve a káoszt, erősítve a félelmet és az ellentéteket.


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »