Erdogan megsértődött, nem megy el a klímacsúcsra

Recep Tayyip Erdogan török elnök a kért biztonsági protokoll hiánya miatt az előzetes tervvel ellentétben nem megy el hétfőn az ENSZ 26. klímakonferenciájára (COP26) Glasgow-ba – számolt be róla az NTV török hírtelevízió.

Erdogan erről a G20-országcsoport vezetőinek kétnapos római találkozójáról hazatérőben, a repülőgépen beszélt újságíróknak. Mint kifejtette: a biztonsági protokollra vonatkozóan olyan igényei voltak, amelyeket minden külföldi útja során teljesítenek, és nemcsak az ő, hanem a többi vezető esetében is.

A fogadó fél az utolsó pillanatba jelezte, hogy nem tud eleget tenni a kéréseknek – mondta Erdogan. Hozzátette: később megtudták, hogy a szóban forgó igényeket egy másik ország vonatkozásában kivételesen mégis teljesíteni tudták a szervezők.

Hírdetés

Az eset tehát nemcsak a török küldöttség biztonságával, hanem országa tekintélyével is kapcsolatos volt – húzta alá Erdogan.

A török parlament október elején ratifikálta a 2015-ös párizsi klímavédelmi egyezményt, utolsóként a világ 19 legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20-csoportból.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »