Erdogan és "barátja, Iohannis úr" mecsetet épít Bukarestben

Erdogan és "barátja, Iohannis úr" mecsetet épít Bukarestben

Szerdán Klaus Iohannis államfő Törökországot látogatta meg, ahol az emberi szabadságjogok nagy védelmezőjével, Recep Tayyip Erdogan elnökkel tárgyalt. Ennek eredménye az, hogy lesz mecset Bukarestben – írja a Székely Hírmondó.

A két államfő ankarai találkozóját követő sajtótájékoztatón Recep Tayyip Erdogan török elnök közölte: a romániai muzulmánok muftiátusa már elkezdte az építkezéshez szükséges engedélyek beszerzését. "Törökország készen áll minden támogatást megadni ennek a projektnek" – jelentette ki a török államfő.

Erdogan azt is elmondta, hogy Isztambulban már kijelölték azokat a helyeket, ahol cserében kápolnát és szállást építenek a román zarándokoknak. "Ezekről barátommal, Iohannis úrral is tárgyaltunk" – mondta Erdogan. Hozzátette: Ankara a román tiltakozások ellenére is folytatni kívánja a mecsetépítést. Szerinte a tervek már készen vannak, a mecset pedig "a két ország közötti párbeszéd és szolidaritás legszebb megnyilvánulása lesz."

Iohannis a téma kapcsán megerősítette: a projekt az engedélyeztetési szakaszban van, ami a bukaresti önkormányzat hatásköre, és jelenleg dolgoznak a papírmunkán.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »