Erdogan besértődött: nem megy el Muhammad Ali temetésére

Recep Tayyip Erdogan török elnök megsértődött a Muhammad Ali temetése előtti gyászszertartás szervezőire, ezért a bokszlegenda pénteki temetésén nem is vesz részt – írta a Hürriyet Daily News ellenzéki török lap. 

A lap szerint Erdogan azért döntött így, mert a csütörtöki temetési imán több kérését megtagadták – írta a lap elnökségi forrásokra hivatkozva. A török kormányfő először is egy, a mekkai Kába szentélyéből származó kendőt akart Ali koporsójára tenni, de ezt nem engedték meg neki. 

Más értesülések szerint Erdogan és a török vallásügyi hivatal (Diyanet) vezetője, Mehmet Görmez a Koránból akart felolvasni egy-egy részletet, de a szervezők erre sem adtak engedélyt. A Hürriyet szerint a kellemetlenségeket az is tetézte, hogy beszámolók szerint vita robbant ki az amerikai titkosszolgálat és Erdogan testőrei között, mert egy titkosszolgálati tiszt a testőrök útjában volt, amikor a török elnök éppen beszállt a kocsijába.

Muhammad Ali temetésének a szervezői röviddel azelőtt húzták ki Erdogan nevét a szertartáson felszólalók listájáról, hogy a török elnök az Egyesült Államokba érkezett. Ezt a lépést a szervezők időhiánnyal indokolták.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »