Erdogan: Az emberek halálbüntetést akarnak

A török nép a halálbüntetés visszaállítását akarja, az ország vezetőinek pedig meg kell hallgatniuk őket – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan abban az interjúban, amit hétfő este sugárzott az ARD német közszolgálati televízió.

Korábban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke világossá tette, hogy ha Törökország visszaállítja a halálbüntetést, azonnal megszakadnak a csatlakozási tárgyalások az Európai Unióval.

“Ők a halálbüntetés visszaállítását akarják. Nekünk pedig mint kormánynak, hallgatnunk kell arra, mit mondanak. Nem mondhatjuk, hogy ez minket nem érdekel” – vélekedett Erdogan.

A török elnök közölte: Ankara tartja magát az unióval márciusban kötött migrációs megállapodáshoz, de úgy érzi, az EU nem teljesíti azt, amit vállalt. A török államfő szerint az EU nem folyósítja a menekültek ellátásához megígért támogatásokat.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Aszad szerint Erdogan saját, iszlamista céljaira használja a meghiúsult puccsotErdogan az alkotmányt is módosítanáErdogan rendkívüli állapotot rendelt el TörökországbanRovatok: KülföldTelepülés: TörökországCímkék: Recep Tayyip Erdogan, Törökország, halálbüntetés, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »