Erdő Pétert köszöntötték a Karmelita kolostorban

Erdő Pétert köszöntötték a Karmelita kolostorban

Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet.

Ünnepi fogadást tartottak a Karmelita kolostorban abból az alkalomból, hogy Erdő Péter Széchenyi-díjas katolikus teológus, bíboros, esztergom-budapesti érsek, Magyarország prímása, akadémikus, a Magyar Szent István Rend kitüntetettje június 25-én lett 70 éves – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Hírdetés

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő beszédében méltatta az egyházi vezető szolgálatát, és arra kérte Erdő Pétert, hogy továbbra is szeresse és támogassa Magyarországot, tüntesse ki figyelmével a világi vezetőket. “Tudjuk, hogy a járványok, a háborúk, a békétlenség korszakába léptünk, és nyilvánvaló, hogy ha nem lesz keresztény egység a béke és a keresztény örökség megvédése kérdésében, akkor el fogunk veszni. A magyar nemzet csak békében tud megmaradni, ehhez kérjük a bíboros úr, valamint katolikus, ortodox és protestáns testvéreink segítségét is” – hangoztatta a miniszterelnök.

Erdő Péter bíboros felszólalásában szintén a béke fontosságáról beszélt, azt mondta, most mindannyian a békéért imádkozunk, mert “minden ezen alapul”.

Budapest, 2022. június 27.  A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) köszönti 70. születésnapja alkalmából Erdő Péter Széchenyi-díjas katolikus teológust, bíborost, esztergom-budapesti érseket, Magyarország prímását, akadémikust, a Magyar Szent István Rend kitüntetettjét (j2, elöl) a Karmelita kolostorban tartott ünnepi fogadáson 2022. június 27-én. Mellettük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j3, elöl).  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) köszönti 70. születésnapja alkalmából Erdő Péter Széchenyi-díjas katolikus teológust, bíborost, esztergom-budapesti érseket, Magyarország prímását, akadémikust, a Magyar Szent István Rend kitüntetettjét (j2, elöl) a Karmelita kolostorban tartott ünnepi fogadáson 2022. június 27-én. Mellettük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j3, elöl). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »