Erdő Péter: Van nagyobb öröm, mint a pillanatnyi jó közérzet

A karácsony nagyszerű alkalom, hogy továbbadjuk a hitünkből fakadó derűt – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az M1 hétfő esti műsorában.

A bíboros elmondta: a karácsonyi örömhír arról szól, hogy a mindenható Isten szolidaritást vállal az emberrel, „egy lesz közülünk, hogy minket is a saját boldogságába emeljen”. Ezt az örömöt, az ebből táplálkozó optimizmust a keresztény embernek napról napra meg kell élnie, és tovább is kell adnia a többi embernek. Erre nagyszerű alkalom a karácsony.

Hírdetés

Erdő Péter szerint a mai ember nagy problémája, hogy nem tudja, azért él-e, hogy az adott pillanatban a lehető legkellemesebben érezze magát, vagy valami többre hivatott.

„Mi azt valljuk, hogy a teremtő Istennek terve van velünk, és ettől értelmet nyer az ember minden cselekedete, minden lépése. Ez pedig nagyobb öröm, mint a pillanatnyi jó közérzet” – tette hozzá.

Jézussal eljött a „teljes szeretet”, és „nekünk mindig lehetőségünk van, hogy hozzá forduljunk, belőle merítsünk erőt”. Ez segíthet, hogy „hibáinkon és bűneinken bánattal túllépve meg tudjunk nyílni” mások és a jövő felé. Isten ereje határtalan, és mi bízunk abban, hogy mindig, minden helyzetben van valamilyen megoldás, amelyből végső soron Isten szeretete rajzolódik ki – mondta Erdő Péter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »