Erdő Péter bíboros tart előadást a Salkaházi esték júniusi alkalmán

Erdő Péter bíboros tart előadást a Salkaházi esték júniusi alkalmán

Vallás és Egyház a világi államban címmel Erdő Péter bíboros tart előadást a Salkaházi esték sorozat keretében június 15-én este Budapesten, a D50 Kulturális Központban.

Az előadás-sorozatot az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Szociális Testvérek Társasága indította el 2020-ban. A Covid-19-világjárvány okozta lezárások miatt félbeszakadt előadás-sorozat idén májusban folytatódott, Barsi Balázs OFM A tét az ember megváltoztatása című előadásával.

A szervezők a havonként megrendezésre kerülő Salkaházi estéken a mai társadalmi és mindennapi élet kérdéseit tekintik át – katolikus szemmel.

A sorozat névadóját, a gyengékért és üldözöttekért életét felajánló, 2006-ban Budapesten boldoggá avatott vértanú Salkaházi Sára szociális testvért Puskely Mária éles ítélőképességű politikusként, tehetséges, a világ folyását kollégáival megtárgyaló újságíróként jellemzi. Fiatal korától kezdve az igazság érvényesüléséért, a nők, a szegények és elnyomottak jogaiért küzdött, cikkeket írt, előadókörutakat tartott, mozgalmakat szervezett, bekapcsolódott a Slachta Margit által indított világnézeti kurzusokba, közszellemformálásba. Célja volt az egyes emberek, a társadalom és az állam életének különböző aspektusait ütköztetni a krisztusi igazságokkal.

Hírdetés

A Salkaházi esték lehetőséget teremtenek arra, hogy társadalmunk és egyéni életünk nem mindig könnyen értelmezhető helyzeteit, kérdéseit katolikus szemmel vizsgáljuk.

Az első évad tervezett témái: az ember megváltoztatására irányuló törekvések, az emberi jogok, a családi élet mai valósága, a nők Egyházban betöltött szerepe, a misszió és a korrupció.

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Társasága

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »