Érdemes napelemes beruházásba kezdeni?

Érdemes napelemes beruházásba kezdeni?

Egyszerű megoldást fejlesztett ki a Google a felhasználók számára, amivel egy lépéssel közelebb segítheti az embereket a döntéshozatalhoz. Napelemes rendszer telepítése előtt számos kérdés felmerül az emberekben, mint például: Érdemes-e belekezdeni a beruházásba? Megfog-e térülni a befektetés? Mekkora rendszerre lenne szükség, és mekkora telepíthető egyáltalán az ingatlanra?

Ezekre általában csak egy helyszíni felmérés és konzultáció tudja megadni a pontos választ. A Google fejlesztése azonban segíti az ügyfeleket abban, hogy megtudják érdemes-e foglalkozni a napelemes rendszer ötletével. A Project Sunroof program lényege, hogy a Google Earth-höz hasonlóan megkereshetjük a felületen az adott ingatlant, viszont az épület műholdképe helyett azt láthatjuk, hogy azt mennyi napfény éri. Természetesen ez önmagában nem tudja helyettesíteni a pontos helyszíni felmérést, de kiindulópontnak mindenképpen megfelelő. Így tehát azok számára, akik gondolkodnak a fotovoltaikus rendszerek telepítésén, adott a lehetőség, hogy megtegyék a vizsgálat első lépését. A programmal kapcsolatban azonban van egy rossz hír is. A feltérképezhetőség jelenleg nem támogatja még Magyarországot, viszont bízhatunk abban, hogy a fejlesztés a jövőben hazánkra is kiterjed.

A PROGRAM TULAJDONSÁGAI

A Google a műholdas képek alapján 3D-ben modellezi a háztetőket, és figyelembe veszi az aktuális növényzetet, az egyéb árnyékoló hatást keltő térelemeket, a területre jellemző időjárási viszonyokat, majd ezek alapján alkotja meg javaslatát. Az így létrehozott „fénytérképen” jól láthatóvá válik a színkódolás alapján, hogy hol érdemes a háztetőkön napelemeket telepíteni, és melyek lesznek azok a részek, melyeknél beárnyékolás fenyeget. A program még lehetővé teszi azt is, hogy számításokat, alapszintű megtérülési kalkulációt végezhetünk.

Hírdetés

A Project Sunroof által biztosított négy szolgáltatás a következő:

ellenőrizhető, hogy mennyire napos a háztető,a havi energiaköltségek megadásával kiszámolható a szükséges rendszer mérete,segít a különböző, rendelkezésre álló finanszírozási lehetőségek összevetésében,lehetőséget biztosít a környezetünkben tevékenykedő szakmai cégekkel való konzultációra, kapcsolatfelvételre.

 

0 Ft-os villanyszámla, egyszerűen. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. 15 percen belül személyre szabott árajánlatot kap. (x)


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »