Erdélyi segítség a kvótanépszavazáson

Közös felhívást fogalmazott meg az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt (MPP) a magyar kormány által kezdeményezett kvótanépszavazáson való részvételre. 

kvotaszavazolap555_b

Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki területi elnöke arra is felhívja a figyelmet, hogy „Brüsszel nem dönthet a magyar állampolgárok megkérdezése nélkül”. Kulcsár Terza József, az MPP Kovászna megyei elnöke szerint a migrációs kvóták kérdése túlmutat a napi pártpolitikán, az erdélyi magyaroknak pedig kötelessége Magyarország kormánya mellé állni. „Ha most nem cselekszünk, annak beláthatatlan következményei lehetnek”, mutat rá.

Az RMDSZ városi irodái tájékoztatást nyújtanak erről, továbbá igény szerint zárt borítékban átveszik a szavazólapokat, és eljuttatják Magyarország csíkszeredai főkonzulátusára. Hasonló segítséget ajánl fel a szavazócsomag összeállításában, a levelek Csíkszeredába juttatásában a Sepsiszéki és Kézdiszéki Székely Tanács is. „Érzékenyen érint bennünket Székelyföldön az erőltetett betelepítés, ennek köszönhetően lett a kompakt székely magyar közösségünk több mint negyede román nemzetiségű, s a folyamat távolról sem állt le” – indokolja a döntést Gazda Zoltán sepsiszéki elnök.  


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »