Erdélyi pontosztozkodás, fővárosi helycsere a Liga 1-ben

Erdélyi pontosztozkodás, fővárosi helycsere a Liga 1-ben

Döntetlennel ért véget a Temesvári Poli–Kolozsvári CFR mérkőzés az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi hatodik fordulójában. 

acscfr44_b

A vezetést a házigazdák a 36. percben, Cînu révén szerezték meg, de az összecsapáson több helyzetet is elpuskázó fellegváriak a 71. percben egyenlítettek, amikor Tiago Lopes középreadását Bud a hálóba fejelte.

Az 1-1-es eredmény révén a Bega-parti együttes mínusz 10 ponttal sereghajtó, míg a szezont hozzá hasonlóan pontlevonásos büntetéssel kezdő Kolozsvári CFR 3 pontnál tartva a 12. A Szamos-partiak, mint ismeretes, csődvédelmi helyzetük miatt kapták a szankciót, a Polit ellenben azért is büntették, mert az elmúlt szezon alsóházi rájátszásában kevesebb mint 15 pontot szerzett. Ezt a minimális küszöböt épp most törölte el a hazai sportági szövetség.

Ugyancsak hétvégén rabolt pontot 1-1-es döntetlennel a Medgyesi Gaz Metan is a Dinamo otthonából, a bukaresti „piros-fehérek” pedig az összetett első helyével „fizettek” a botlásért, mert az amúgy egyel kevesebb meccset játszó Steaua most megelőzte őket. A fővárosi rivális ugyanis a Târgu Jiu-i Pandurii otthonában nyerve 1-0-ra megőrizte veretlenségét, és a többi összecsapás eredményétől függetlenül, 13 ponttal a tabella első helyen zárja a fordulót. A Iași gól nélküli döntetlent játszott Chiajnán, a Craiova–Viitorul és a Giurgiui Astra–Voluntari találkozót vasárnap, a Botoșani–Marosvásárhelyi ASA mérkőzést hétfőn rendezik.

Ugyancsak hétfőn fúj gyülekezőt Mogoșoaián Christoph Daum szövetségi kapitány, hogy Románia válogatottját felkészítse a szeptember 4-ei, Montenegró elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésre. A német szakember 17 órakor kezdődő edzését nyitott kapuk mögött rendezik. 

Liga 2: araszol a Sepsi, menetel az UTA

A hétfőn 18 órától rendezendő Râmnicu Vâlcea–Berceni találkozó eredményétől függetlenül a Târgoviște (12 pont), az UTA (10), a Brassói FC (10) és a Bukaresti Juventus (9) vezeti négy forduló után a másodosztályos labdarúgó-bajnokság összetettjét, míg az Afumați, a Szatmárnémeti Olimpia és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi egyaránt 7 ponttal üldözi az élmezőnyt. A bajnokságban eddig jól menetelő háromszékiek ugyanis hétvégén pont az Ilfov megyeiek vendégeként értek el 1-1-es döntetlent, míg a Szatmár 9-0-ra iskolázta le az immár 0-50-es gólkülönbséggel, pont nélkül sereghajtó Pankotát.

A Nagyváradi Luceafărul viszont sorozatban harmadik vereségét szenvedte el szombaton: ezúttal a Juventustól kapott ki hazai pályán 1-0-ra, így a távozását már korábban felvető vezetőedző, Florin Fărcaș lemondott. A 4. forduló többi eredménye: Mioveni–Tatrang 1-0, Resicabánya–UTA 0-1, Suceava–Balotești 4-1, Clinceni–Târgoviște 0-2, Brăila–Temesvári Poli ASU 4-1, Brassó–Călărași 3-0.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »