Erdélyi magyar másodéves egyetemistáknak hirdet felvételt az MCC kolozsvári programja

Erdélyi magyar másodéves egyetemistáknak hirdet felvételt az MCC kolozsvári programja

Az alapképzésen ősszel második évüket kezdő kincses városi diákok jelentkezését várja a budapesti Mathias Corvinus Collegium (MCC) kolozsvári egyetemi programja, amelyre június 20-áig lehet jelentkezni.
A hagyományos oktatást kiegészítő szakirányos képzések célja, hogy felkarolja azokat a tehetséges egyetemi hallgatókat, akik a kurzusok elvégzését követően környezetük javára szeretnék fordítani a megszerzett tudást. A sikeres felvételit tett diákok teljesen ingyen képezhetik magukat az MCC kolozsvári központjában.

A tehetséggondozó intézmény szerint a program során nemcsak vezetői tapasztalatokat szereznek a résztvevők, de lehetőségük van arra, hogy idegen nyelvi ismereteiket tökéletesítsék, valamint arra, hogy neves szakemberektől tanuljanak.

Hírdetés

„Tapasztalataink szerint nálunk olyan használható tudással gyarapodnak a hallgatók, amelyet a szakmai életben szinte azonnal kamatoztatni tudnak” – mondta Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese. Az egyetemisták a program keretében Erdély-tanulmányok, média és kommunikáció, valamint nemzetközi kapcsolatok és gazdaság szakirány közül választhatnak. A heti két alkalommal megtartott kurzusok mellett a diákok mentorok által felügyelt projektmunkák során gyakorlati tapasztalatokat szereznek.

Továbbá a képzések által tágabb látókörre tesznek szert és mélyebb ismereteket tudnak szerezni egy-egy kiválasztott területen. Mivel az MCC a szakmai fejlődésen túl az összetartozást erősítő pezsgő közösségi diákéletet is fontosnak tartja, ezért a résztvevők itt is élményekkel teli programokra, táborokra számíthatnak. Azoknak, akik lehetőséget látnak a program által kínált képzésekben és jelentkeznek, felvételi keretén belül szóbeli és írásbeli vizsgát kell tenniük. Míg előbbi egy logikai- és szókincsteszt kitöltését, valamint a választott szakirány által megadott témák közül egy kidolgozását jelenti, addig a szóbeli vizsgán a megírt esszét kell prezentálni a felvételi bizottság előtt.

Az MCC kolozsvári egyetemi programjának szakirányos képzéseire június 20. éjfélig adhatják be pályázatukat az érdeklődők. A képzésről és a jelentkezés feltételeiről bővebb információ az intézmény honlapján (http://mcc-kolozsvar.ro/) olvasható.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »