Erdélyi: leginkább Benedek Tibiért és a szurkolókért küzdünk

Erdélyi: leginkább Benedek Tibiért és a szurkolókért küzdünk

A magyar vízilabda-válogatott 13:4-re legyőzte Brazíliát és készülhet Görögország ellen. Az ötödik hely sorsa szombaton dől el, a mérkőzés magyar idő szerint 16:30-tól kerül megrendezésre.

Erdélyi Balázs a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapján elmondta mi hajtja a csapatot, miért, kikért küzdenek: “leginkább Benedek Tibiért, a stábért, és azokért az emberekért, akik a mai napig szurkolnak nekünk.” Ezzel az egy mondattal röviden össze is foglalta az egriek szélsője a lényeget és még hozzátette: “erre a két meccsre össze kell magunkat szedni, ha már ide kerültünk, akkor itt kell kihozni a maximumot. Kötelező győzelem kellett, hogy legyen ez a mérkőzés.”

A magyar válogatott a hozzá méltó, a hazai vízilabdára jellemző klasszis megoldások sorát bemutatva felőrölte a brazil válogatottat, akik képtelenek voltak tartani a magyarok által diktált ritmust.

Benedek Tibor szövetségi kapitány is nyilatkozott a mérkőzést követően: “kötelező győzelem volt, ez mindenkinek tudnia kell. Örülök, ha értem is harcolnak, de magukért ugyanúgy harcolniuk kell. Már a negyeddöntő után mindent meg is tettek, hogy a legjobb állapotban legyenek a brazilok ellen. És ezt újra meg kell ismételni, mert ez volt a könnyebb része, a szombati valamivel nehezebb lesz. Most az a dolgunk, hogy ezekre a meccsekre a legjobbak legyünk.”

A kapitány az mvlsz.hu-nak arra kérdésre, hogy miről diskurált olyan hevesen a játékvezetővel, a következő választ adta: “nagyon buta dolgokról, mert hoztak egy szabályt, hogy nem lehet végiggyalogolni a cseréknek a parton, és úgy látom, ez most nekik a legfontosabb…”

Forrás: mvlsz.hu / m4sport.hu

The post Erdélyi: leginkább Benedek Tibiért és a szurkolókért küzdünk appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »