Erdélyi gazdaságfejlesztési program: hangsúlyosabban vonná be a fiatal erdélyi vállalkozókat a magyar kormány

Erdélyi gazdaságfejlesztési program: hangsúlyosabban vonná be a fiatal erdélyi vállalkozókat a magyar kormány

A magyar kormány tervei szerint folytatódik az erdélyi gazdaságfejlesztési program, amelybe az eddigieknél is hangsúlyosabban szeretnék bevonni az ottani fiatal vállalkozókat – mondta el az MTI-nek Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselő, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke pénteken.
Az IKSZ elnöke, aki Székelyudvarhelyen a Vállalkozz Rá! címmel immár negyedik alkalommal megrendezett fórumon vett részt, elmondta: azért szervezik meg ezeket a találkozókat, mert erősíteni szeretnék az együttműködést Erdély és Magyarország között. Szeretnék segíteni továbbá a fiatalokat a szülőföldön való boldogulásban, és erősíteni a sokszor új ötletekkel rendelkező, elkötelezett vállalkozókat.

A fiatal vállalkozók kulcsszereplők a Kárpát-medence újjáépítésében – mondta Nacsa Lőrinc, ugyanakkor jelezte,

azt szeretnék, ha a Kárpát-medence lenne Közép-Európa motorja és innovációs centruma.

Hírdetés

Az új kihívások közé sorolta a vállalkozások adminisztratív terhei, a bürokratikus akadályok csökkentését, a technológiai hatékonyságuk növelését, illetve, hogy 21. századi, szakképzett munkaerő álljon rendelkezésre. Elmondta:

a magyar kormány eddig kétszer egymilliárd forintos gazdaságfejlesztési programot indított Erdélyben, amelyből a fiatal vállalkozók is ki tudták venni a részüket.

Tervek és ígéret van a program folytatására, amelybe még hangsúlyosabban szeretnék bevonni a fiatal vállalkozókat.

Nacsa Lőrinc hozzátette: a tanácskozást megnyitó Antal Lóránt, RMDSZ-es szenátorral felajánlották, hogy Magyarországon, illetve Romániában a törvényhozásban is képviselik a fiatal vállalkozók ötleteit, javaslatait.

A mostani program megrendezésébe első alkalommal kapcsolódott be a Design Terminál, a szeptember 21-23. közötti gazdasági konferencián mintegy 150-200 fiatal vállalkozó vesz részt – ismertette Nacsa Lőrinc.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »