Erdélyben is elkezdik működésüket a Civil Információs Centrumok

Négy erdélyi városban is elkezdik tevékenységüket Civil Információs Centrumok (CIC) – jelentette be pénteken kolozsvári sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum közvetítésével Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen, Szatmárnémetiben és Kolozsváron alakultak olyan centrumok, amelyek tájékoztatással, a pályázati lehetőségek figyelésével, kapcsolatok létesítésével segítik a térségben működő többi civil szervezetet. E centrumok feladatai között különös hangsúlyt kap a magyar és a külhoni magyar szervezetek közötti kapcsolatok építése, a közösségépítés és a közfoglalkoztatás eredményességének elősegítése.

Soltész Miklós elmondta: az erdélyi civil információs központok másfél millió forintos támogatást kapnak működésükhöz. Az erdélyi centrumokat a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) együttműködő Magyar Ifjúsági Értekezlethez (Miért) tartozó ifjúsági szervezetek működtethetik.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »