Erdélyben, erdélyi magyar színészekkel forgatnak új magyar thrillert

Erdélyben, erdélyi magyar színészekkel forgatnak új magyar thrillert

Erdélyben forgatják a Valan című új magyar thrillert, amelyet Bagota Béla rendez: az alkotásban több erdélyi magyar színész is szerepel, producere a kolozsvári származású Kántor László, zenéjét a szintén kolozsvári származású Márkos Albert jegyzi, jelmeztervezője a sepsiszentgyörgyi Damokos Csaba.
Jelmeztervezője a sepsiszentgyörgyi Damokos Csaba. A film alkotói közölték, február 16-án, Balánbányán elkezdődött a forgatás.

Bagota első nagyjátékfilmje a skandináv bűnügyi történetek nyomvonalán haladó, sokkoló thriller, az erdélyi magyar színjátszás legnagyobbjainak főszereplésével.

A filmben szerepel többek közt Hatházi András és Pál Emőke kolozsvári, Mátray László sepsiszentgyörgyi színművész. Az elsőfilmes rendező alkotásának fő helyszíne Balánbánya, de a film április közepéig forog majd Sepsiszentgyörgyön, Brassóban és Budapesten is. A magas hegyek közé ékelt, hófödte, részben lakatlan Balánbánya tökéletes terep Bagota titkokkal teli thrillerének.

A történet szerint a romániai forradalom káoszában egy 13 éves kislány nyomtalanul eltűnik Valanból, a hólepte erdélyi bányavárosból. Huszonkét évvel később az eltűnt lány bátyja, Péter (Krisztik Csaba) rendőrként nyomoz gyerekkereskedelmi ügyekben Brassóban.

Amikor egy veszélyes bevetés után megtudja, hogy szülővárosa környékén egy holttestre bukkantak, felmerül benne, hogy a húgát találták meg. Péter hosszú idő után visszatér Valanba, ahol szembe kell néznie a gyerekkora óta kísértő múlt árnyaival. A mindentől elzárt helyen, a hegyek között az emlékei mellett egy kegyetlen gyilkosság is kirajzolódik.

sóhajtunk egy nagyot a rettenes szörnyűségen, majd megpróbáljuk elfordítani a fejünket és menni tovább, de ezek a gyerekek attól még ott vannak valahol – valahol a sötétben. A Valanban Péter ebből a sötétből próbálja kimenteni a gyerekeket, miközben ő maga is majdnem elveszik benne” – mondta a rendező a filmről.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »