Érdekvédelmi fórumot hoztak létre az élsportolók számára

Érdekvédelmi fórumot hoztak létre az élsportolók számára

Érdekvédelmi fórumot hoztak létre az élsportolók számára. A kezdeményezés célja, hogy megoldja a sport világában felmerülő problémákra. A fórum arca Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok vívó lesz.

Megkönnyítené a hazai élsportolók életét az egyik magyarországi menedzsment. Létrehozták a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumát. A kezdeményezés célja, hogy a sportolók és az őket kiszolgáló szervezetek együtt találjanak megoldást a sport világában felmerülő problémákra. Ilyen lehet a többi között egy szerződés körüli vita, a sportbiztosítás kérdése, vagy éppen a sportszponzoráció. A fórum arca Szilágyi Áron lesz.

„Ezekben látni kell azt, hogy mik a lehetőségek, a jogaik, mik azok az esetleges ‘best practice-k’, jól működő mechanizmusok, amikkel időt, energiát tudnak spórolni és lehetőségük van ténylegesen csak az élsportra fókuszálni. Én a saját pályafutásomból tudom, hogy sokszor nagyon vakon mozogtam ebben a rendszerben, mióta van mögöttem egy menedzsment, azóta tisztábban látok, illetve sok mindent megcsinálnak helyette” – fejtette ki a kétszeres olimpiai bajnok vívó.

Lékai Máté a saját bőrén tapasztalta meg, milyen fontos, ha vannak segítő mögötte.

„Volt olyan például, hogy nem kaptunk fizetést a klubunkban. Ilyenkor egy sportolónak egyénileg nehéz, mert nincs tisztában a jogi dolgokkal, hogy mit lehet mit nem, ilyen esetben, illetve átigazolásnál is nagy segítség, hogy nem nekem kell tárgyalni a klubbal, ami sok időmet, energiámat elvenné a sporttól, máshol járna a fejem, sokkal kevesebb időm maradna a kézilabdára” – ecsetelte a Veszprém klasszisa.

Karakas Hedvig úgy véli, talán előrébb tartana ha pályafutása elejétől fogva lettek volna mellette segítők.

„Ha 18-19 évesen lett volna idézőjelben egy normális képviseletem, egy menedzsment a háttérben, akkor nem azt mondom, hogy előrébb jutottam volna, mert azt nem lehet tudni, de sok problémát hamarabb tudtam volna megoldani” – mondta a világbajnoki bronzrémes cselgáncsozó.

A fórumhoz való csatlakozás önkéntes alapon működik. A sportolók negyedévente kerekasztal beszélgetéseken gyűlnek össze, ahol megosztják egymással tapasztalataikat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »