Érdekes világ

Legutoljára a 80-as évek végén, a 90-es évek elején volt ilyen érdekes a világ, mint most.

Akkor az eredmény 10-15 évnyi totális nyugati túlhatalom lett, mely alatt a nyugat – s különösen annak vezető ereje, Amerika – úgy viselkedett, mint az agyament lottónyertes, aki azt hiszi, sose lesz vége a pénzének. Ezzel persze maga alatt vágva az ágat, amin ül, dehát ezt akkor senki se tudta. Mivel nem szeretek feleslegesen hazudni, bevallom, hogy én se tudtam, azt hittem most jön 50-100 év nyugati uralom, s nincs más út, mint valahogy alkalmazkodni hozzá. Mentségemre csak annyit mondhatok, a túlzásoktól azért próbáltam tartózkodni: míg a 2003-as népszavazáson igennel szavaztam, addig az 1997-esen nemmel.

Aztán szerencsére kiderült: a nyugatot idióták vezetik, akik nem képesek orruknál távolabb látni, így saját esélyeit rontatta el a nyugati hatalom. Mára a 30-35 éve még masszívan nyugatpárti Kelet-Európa nyugatszkeptikus, egyedül a baltiak és az albánok jelentenek kivételt: a baltiak azért mert értik, jelenlegi helyzetük szokatlan és ideiglenes, s teljes mértékben függ a nyugat világhatalmától, az albánok meg egyszerűen hálásak Nagy-Albániáért.

De maga a folyamat rendkívül érdekes volt, minden nap történt “valami”. Annak idején volt is egy magyar kaberészám erről: egy ember elalszik tv-híradó közben, majd mikor félébred, azzal szembesül, minden teljesen más, mint volt 1 órája.

Persze mint akkor, most is hatalmasak az emberi és anyagi áldozatok.

Hírdetés

Ami biztos, hatalmas változások lesznek. Én a következőkre számítok:

  • a NATO és az EU teljes hitelvesztése – ez jó hír,
  • Kína megerősödése – ez részben jó, ideiglenesen mindenképpen az,
  • s persze a legjobb: a polgári, liberális modell további zuhanása.

Úgy tűnik, Amerika elhatározta, nem kockáztat világháborút. Viszont számítok Ukrajnában részleges NATO-beavatkozásra, mégpedig Lengyelországon keresztül. Arra számítok, Lengyelország be fog vonulni Nyugat-Ukrajnába, de szigorúan alá lesz húzva, ez nem közös NATO-akció, azaz nem vonatkozik rá a kölcsönös NATO-s védelmi kötelezettség.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »