Erdei: Élet-halál meccs lesz Bacskai csatája

Erdei: Élet-halál meccs lesz Bacskai csatája

A 69 kilogrammosok között 2010-ben Európa-bajnok Bacskai Balázs pályafutása első ötkarikás szereplése előtt áll, ám Fortuna azonnal nehéz helyzet elé állította, ugyanis az első körben mumusát, a francia Souleymane Diop Cissokhót kellene legyőznie ahhoz a riói olimpián, hogy bejusson a legjobb 16 közé.

Azt mindig tudta minden szakember, hogy Bacskai Balázs hatalmas tehetség, és amikor 2010-ben megnyerte a moszkvai Európa-bajnokságot, sokan azt mondták, ő lesz az, aki Kovács Kokó István és Erdei Zsolt utódaként szállítja majd az eredményeket a magyar amatőr ökölvívásnak.

Nos, Bacskai majdnem ígéret maradt, ám 29 évesen végre kijutott élete első olimpiájára, ráadásul pont a fent említett Erdei szakmai felügyelete. Olyan felkészülést csinált végig, hogy abba kis híján belehalt, de Rióban mindenképpen jól akar szerepelni, sőt… Érmes álmai ugyan továbbra is megvannak, ám a sorsolásnál bizony nem állt mellé Fortuna, hiszen az első körben mumusát, a francia Souleymane Diop Cissokhót kellene legyőznie ahhoz a riói olimpián, hogy bejusson a legjobb 16 közé.

– Mit mondjak? Volt öt-hat bokszoló, akit az első fordulóban elkerültem volna. Erre megkaptam a mumusomat… No, mindegy, akkor őt kell megoldanom. Senki sem verhetetlen, és ezt szeretném vele is tudatosítani. Életem formájában érzem magam, a súlyom rendben van, így bízom abban, nem egy meccsre jöttem Rióba – mondta az MNO-nak Bacskai Balázs.

Edzője, Erdei Zsolt is átkozza a balszerencsét, de úgy véli, ha már egyszer Cissokhót dobta a gép, akkor őt kell megverni.

– Talán éppen ez a francia srác volt az egyetlen a mezőnyben, akit szerettem volna, ha elkerül, négyszer bokszoltak már és Bendzsi mindig kikapott. Nagyon ügyes a francia srác, nehéz ellene mit csinálni, ugyanakkor nincs más választás, Balázsnak menni kell előre. Élet-halál meccs lesz. Az biztos, hogy a korábbi meccsekből tanulva most valami újjal próbálkozunk majd, valahogy szét kell törni az ellenfelet – jelentette ki Erdei Zsolt.

A szövetségi kapitány szerint is bravúr kell a továbbjutáshoz, de a feladat nem megoldhatatlan egy Bacskai szintű bunyósnak.

– Bőven találhattunk volna könnyebb ellenfelet az első fordulóra. De most már nem a siránkozásra kell figyelnünk. Bendzsi készen áll, remek munkát végzett az olimpia előtt, és egyszer már ki kell jönnie annak, hogy igenis jobb bokszoló, mint az ellenfele – közölte Kovács László.

Bacskai Balázs ma este, magyar idő szerint 23.15-kor lép ringbe a francia Souleymane Diop Cissokho ellen a legjobb 16 közé jutásért rendezendő meccsen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »