Épülhet a régóta várt kerékpárút

Épülhet a régóta várt kerékpárút

Mintegy 26 kilométeren új nyomvonalon vezetett bicikliút épül ki, míg a lakott területeken döntően meglévő utakból alakítanak ki sávokat.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kihirdette a Budapest–Balaton kerékpárútnak a Székesfehérvár és a 710-es főút közötti szakaszait kivitelező cégeket – írja a magyarepitok.hu. Ennek értelmében

 • Székesfehérvár és Polgárdi között a Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. építi ki a bicikliutat nettó 2,49 milliárd forintos szerződéses értéken.
 • Míg a Polgárdi és a 710-es főút közötti szakaszon a Hazai Építőgép Társulás Szolgáltató Zrt. lett a kivitelező nettó 1,19 milliárd forintos szerződéses érték mellett.
 • A Székesfehérvár és Polgárdi közötti kerékpáros útvonal megvalósítása során, mintegy 15,7 km egybefüggő, új nyomvonalon vezetett kerékpárút építése valósul meg. Emellett a meglévő közutakon forgalomtechnikai beavatkozás is történik.

  Hírdetés

  Létesítésre kerül továbbá egy kétnyílású, mindösszesen 38 m szabadnyílású kerékpáros híd a székesfehérvári elkerülő út felett, valamint két kisebb kerékpáros híd a Nádor-csatorna és a Malomcsatorna felett.

  A projekt Székesfehérváron, a Balatoni út–Nagykárolyi utca csomópontjától kezdődik, Szabadbattyán Kőszárhegy és Polgárdi területén is áthalad.

  Három új vasúti átkelőhelyet alakítanak ki

  A Polgárdi és a Balaton közelében futó 710-es főút közötti kerékpáros útvonal megvalósítása során, mintegy 10,4 km egybefüggő, új nyomvonalon vezetett kerékpárút építése valósul meg, emellett a meglévő közutakon is létesül bicikliút.

  A szakaszon három új vasúti átkelőhely kerül kialakításra. A projekt Polgárdi határában csatlakozik a Székesfehérvár–Polgárdi szakaszhoz. Ezt követően Füle, Balatonfőkajár területén is áthalad; új nyomvonal jellemzően a települések közti szakaszon jön létre – teszik hozzá.

  Nyitókép: Pixabay

  Forrás:infostart.hu
  Tovább a cikkre »