Épül a bözödújfalusi Összetartozás temploma – továbbra is várják az adományokat

Épül a bözödújfalusi Összetartozás temploma – továbbra is várják az adományokat

Elkezdődtek csütörtökön a bözödújfalusi Összetartozás templomának cölöpözési munkálatai. Az ünnep miatt beiktatott néhány hetes szünet után teljes erővel dolgoznak a munkagépek az építkezés helyszínén – tájékoztatta szerkesztőségünket pénteken a Maros megyei Erdőszentgyörgy önkormányzata.
Seres Tamás, a Katan Consulting Kft. mérnöke korábban elmondta, összesen 30 darab, 12 méter mélyre lehelyezett, egyenként 88 centiméter átmérőjű cölöpökön fog állni a vízből kimagasló Összetartozás temploma, amely

Hírdetés

a falurombolás szimbólumaként, felekezeti hovatartozás nélkül lesz mindenki temploma, és az egykori Bözödújfalu létezésére, illetve tragédiájára emlékeztet.

A cölöpözési munkálatok gyorsan haladnak, a kivitelező szerint maximum január végéig az összes tartóoszlop a végleges helyére kerül. Eddig 14 oszlopot helyeztek már le, annak a speciális technikának köszönhetően, amely lehetővé teszi, hogy az említett mélységig lefúrjanak, majd bebetonozzák az alappilléreket, az időjárás viszontagságaitól függetlenül.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »