EP-választás: Tizenkét jelölt visszalépett

EP-választás: Tizenkét jelölt visszalépett

A 348-ból 12 EP-képviselőjelölt visszalépett, nem indulnak a szombati választáson. A jelölteket legkésőbb 48 órával a választás megkezdése előtt lehet visszahívni, vagy jelenthetik be visszalépésüket.

A nevük rajta marad a szavazólapon, de a visszalépők listáját minden szavazóhelyiségben kifüggesztik – tájékoztatta a TASR-Petra Friese, a belügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa.

A jelöltek csütörtök (május 23.) reggel 7-ig léphettek vissza, vagy hívhatta vissza a pártjuk, vagy a koalíció, amely indította őket. „A visszalépésről időben értesíteni kell a Választási és Pártfinanszírozási Állami Ellenőrző Bizottságot – közölte Friese.

Hírdetés

Mind a tizenkét jelölt azután lépett vissza, vagy hívták vissza őket, miután regisztráltak a jelöltek listájára, úgyhogy a nevük rajta lesz a szavazólapon. „Figyelmen kívül kell hagyni őket” – tette hozzá Friese.

A visszalépett vagy visszahívott lejöltek listáját weboldalán tette közzé a belügyminisztérium. „A listát kifüggesztjük az összes szavazóhelyiségben, vagy a bejáratnál – mondta Petra Friese.

Szombaton 31 politikai tömörülés jelöltjei közül választhat meg a lakosság 14 EP-képviselőt. Az európai parlamenti képviselők mandátuma öt évre szól. A szavazóhelyiségek 7-től 22 óráig lesznek nyitva.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »