EP: A Smer-SSD nem tárgyal tovább az Európai Szocialisták frakciójával

EP: A Smer-SSD nem tárgyal tovább az Európai Szocialisták frakciójával

A Smer-SSD európai parlamenti küldöttségének vezetője, Monika Beňová bejelentette, hogy befejezi a tárgyalásokat az Európai Szocialisták frakciójával. A tárgyalások kudarca után úgy tűnik, hogy a Smer közelebb került az Orbán-féle Patrióták Európáért nevű frakcióhoz – írja a Standard.sk.

Monika Beňová, a Smer európai parlamenti képviselője kedden a közösségi médiában jelentette be, hogy nem tárgyal tovább az Európai Szocialisták frakciójával, amely tavaly függesztette fel Fico pártjának tagságát. Beňová  azt írta: szerdán más megoldást javasol a kollégáinak, ami „őszinte” és „hiteles” lesz, „különösen a választóink felé”.

A politikus kifogásolta, hogy az Európai Parlamentben úgy folynak a tárgyalások, mintha a két legnagyobb politikai frakció nem értené, mit jelentenek a júniusi európai választások eredményei. Kritizálta, hogy a szocialisták egyetlen közép- vagy kelet-európai képviselőt sem választottak a frakciójuk élére.

Hírdetés

„Ez egyrészt méltatlan, másrészt három hét után látom, hogy a saját álláspontjukon kívül nem érdekli őket semmilyen vélemény vagy vita a jövőről.”

– tette hozzá.

Körkép.sk, Standard.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »