Eörsinek az orrára koppintottak – most már azt mondja, hogy nem ő esdekelt a kormánytámogatásért

Eörsi Mátyás “visszautasítja” a kormány jelölését a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári posztjára – közölte a Demokratikus Koalíció (DK).

Magyar Menedék - Badiny

E szerint Eörsi Mátyás, a DK országos tanácsának tagja levélben tájékoztatta Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy “nem kíván élni a kormány jelölésével”, mert “a demokrácia megerősödéséért küzdő globális nemzetközi szervezet élén nem állhat hitelesen olyan személy, akit egy a demokratikus intézményrendszer lerontásában elhíresült kormány jelöl”. A jelölés visszautasításának okai ugyanazok, amelyek miatt a DK országgyűlési képviselői bojkottálják az Országgyűlést és a parlamenten kívül, ingyen folytatják a képviselői munkát – írja a DK.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberben egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a kormány támogatja Eörsi Mátyás volt SZDSZ-es képviselő jelölését a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári posztjára. Úgy fogalmazott, Eörsi Mátyás volt a legkisebb rossz a jelöltek közül.

A jelölést Szijjártó Péter korábban egy Indexnek adott interjújában jelentette be, ebből kiderül, hogy a rabmadár kérte a jelölést: „[Eörsi] kérdezte, szerintem reális-e, hogy őt jelöljük, én meg mondtam, hogy persze. Elmentem a miniszterelnökhöz, mondtam, hogy szerintem ez jó ötlet, ő meg mondta, hogy a rendszerváltoztatásban szerzett érdemeket akkor is tiszteletben kell tartani, ha azóta sok mindenben nem értünk egyet. Úgyhogy a magyar kormány most Eörsi Mátyást fogja jelölni főtitkárnak. Aki DK-tag, mint számomra kiderült.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »