Eörsi az ördöggel is cimborálna

Meg volt győződve róla Eörsi Mátyás, hogy a kormány hallani sem akar majd a jelöléséről, de szerinte nem elég a Facebookon posztolgatni, tenni is kell valamit.

„Nem támogatom azt, amit ez a kabinet csinál, de azért látni kell, hogy ebben az országban van egy relatív többségük” – vette részben védelmébe a kormányt Eörsi Mátyás a Figyelőnek adott interjújában. A Demokráciák Közössége főtitkári posztját a kabinet támogatásával megpályázó politikus elmondta: számított kritikákra, de kapott néhány „nagyon goromba vádat” is. Ezek szerinte rávilágítottak, hogy „mekkora problémák vannak ezen az oldalon is”. A Demokratikus Koalíció politikusa szerint nem elég Facebookon posztolgatni, tenni is kell, ő pedig ezt tervezi a Demokráciák Közösségénél.

Eörsi és az elvtelen kompromisszumok

Eörsi egyértelművé tette: a „demokráciaépítés” érdekében az ördöggel is összefogna. Szerinte nem köt majd elvtelen kompromisszumot, és Szijjártó Péter is elfogadta, hogy osztja a DK kormánykritikáját.

Megjegyzendő egyébként: Eörsit már korábban is érte az a vád, hogy pillanatnyi politikai érdekért lép túl elveken. Amikor Pásztor Albert a DK támogatásával indult a miskolci polgármesterségért, többen is a volt rendőrfőnök romákkal kapcsolatos nézeteit vetették fel. A DK-s Eörsi pedig ezután az ATV-ben azt nyilatkozta: statisztikailag létezik „romabűnözés”.

Eörsi jelölése ellen a csütörtöki Heti Válaszban tiltakozott Kövér László házelnök, Schiffer András volt LMP-s társelnök pedig Facebook-oldalán osztotta meg aggályait.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »