Enyhítették a korábban 45 millióval "kártérített" Burkáék büntetését, mondván, régen volt már az a gyilkosság…

Enyhítették a korábban 45 millióval "kártérített" Burkáék büntetését, mondván, régen volt már az a gyilkosság…

Társtettesként elkövetett emberölés miatt 9 évre, illetve 7 év 6 hónapra enyhítette az első fokon 12, illetve 10 év fegyházra ítélt idősebb Burka Ferenc és fia, ifjabb Burka Ferenc büntetését a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön a másodfokú perújítási eljárásban. A perújítás előtti korábbi első- és másodfokú eljárásban az emberölési ügyben bizonyítottság hiányában mentették fel a vádlottakat.

A korábbi felmentő ítélet után – az előzetes letartóztatás miatt – 2007-ben idősebb Burka Ferenc 20 millió, ifjabb Burka Ferenc 25 millió forint "kártalanítást" kapott.

A bűncselekmény 1999 márciusában történt Újszentmargitán. A sértettre álmából felriasztva támadtak rá, és betonvassal olyan brutálisan bántalmazták, hogy életét vesztette. A helyszínről egy antennát vittek el.

A perújításra azért kerülhetett sor, mert két tanú terhelő vallomása miatt perújítási nyomozás indult, amelynek során új tárgyi bizonyíték került elő, illetve titkos adatszerzés útján új információ jutott a nyomozóhatóság birtokába.

Hírdetés

A Debreceni Ítélőtábla Ficsór Gabriella vezette büntetőtanácsa szerint "önmagában azt a tényt, hogy egy 19 évvel ezelőtt történt cselekmény miatti eljárás ilyen rendkívüli mértékben elhúzódott, nyomatékos enyhítő körülményként kell figyelembe venni".

Az ítélőtábla erre tekintettel enyhítette a cigány gyilkosok büntetését…

(ATV nyomán)

Korábban írtuk:

Újra elítélték a korábban 45 milliós "kártérítéssel" kényeztetett gyilkos cigányokat – a pénznek persze bottal üthetjük a nyomát

Ismét bíróság előtt az antennáért gyilkoló cigányok – korábban 45 milliós "kártérítést" kaptak, most "csak" 10 milliót akarnak

Mégis a 45 milliós kártérítéssel megajándékozott cigányok gyilkolhattak Újszentmargitán

2 év alatt eljátékgépezték a 45 milliót a "kártérítettek" – "Miért fizetnénk vissza?"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »