Ennyire bizalmatlanok a japán munkavállalók

Ennyire bizalmatlanok a japán munkavállalók

A nyugdíjig tartó munkahely jól hangzik, de kevésbé tűnik pozitív dolognak, ha utálod az állásod. Japánban most kiborult emiatt a bili.

 

Egy felmérés szerint a japán munkások csak 22 százaléka bízik a munkaadójában, ami a térségbeli országokhoz képest az egyik leggyengébb. A japán dolgozók zöme bizalmatlan a főnökeivel és kollégáival is. Ezzel szemen Indiában és Mexikóban a munkavállalók három negyede megbízik munkaadójában.

 

A japán munkások korábban legendás lojalitásukról és munkakedvükről voltak híresek, de az elhúzódó recesszió, a lakosság elöregedése miatt egyre kiábrándultabbak. Japánban a munkahelyi hierarchia szerint például mindaddig az irodában kell maradni, míg a főnök is dolgozik – akár van az embernek még dolga aznap, akár nincs.

 

A felmérés szerint a legdemoralizálóbb dolog a munkahelyen a főnökök által be nem tartott ígéretek sokasága. Japánban egyébként korábban riasztó méreteket öltött a “halálra dolgozza magát” szindróma – rengeteg halálos áldozata volt a munkahelyi túlterheltségnek.

 

Bloomberg.com

Nyitókép: RT.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »