Ennyi mindenre jó a menta

Ennyi mindenre jó a menta

A mentának nemcsak az íze és az illata kellemes, de rengeteg egyéb dologra is használható azon kívül, hogy teát főzünk belőle, vagy koktélt ízesítünk vele.

Egy pohár mentalevéllel ízesített víz nagyon jól jöhet, ha csuklani kezdünk, és sehogy sem akar abbamaradni – azzal is próbálkozhatunk, hogy szimplán elrágcsálunk néhány mentalevelet. A mentol ugyanis segíthet ellazítani az izomgörcsöt, ami a csuklást okozza – írja a Házipatika.com.

Egy pohár mentatea ebéd vagy vacsora után nagyon jót tehet mindenkinek, akinek gondjai vannak az emésztésével. A mentol görcsoldó hatása miatt a táplálék egyszerűbben talál utat a béltraktusok között.

Hírdetés

Egy 2014-ben készült tanulmány szerint a borsmentaolaj stimulálja a hajhagymákat és segít új hajszálakat növeszteni. A menta- illetve rozmaringolajat tartalmazó termékek is szépítik a tincseket és gyorsítják a hajnövekedést.

Egy ausztrál kutatás szerint a fodormenta olaja elriaszthatja a szúnyogokat és moszkítókat. Spriccelhetjük magunkat mentás vízzel, de közvetlenül a bőrünket is bedörzsölhetjük mentalevelekkel.

Szakértők szerint a borsmentaolaj aromaterápiás használata felturbózza a memóriát és éberebbek is leszünk tőle. Párologtathatunk például egy tálka vizet, amiben előtte néhány percen át egy-két marék mentalevelet forraltunk – ha nem is válik be, az biztos, hogy nagyon kellemes illat lesz a lakásban.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »