Ennek a hírnek örülhetnek a magyar családosok

Ennek a hírnek örülhetnek a magyar családosok

A szokottnál korábban, legkésőbb jövőhét szerdáig megérkezhet az októberi családtámogatás, a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás, valamint a gyermeknevelési támogatás.

A gyerekes családok a szokottnál korábban, legkésőbb szerdáig megkapják az októberi családtámogatásokat, a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást, a gyermeknevelési támogatást

– közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Az intézkedés több mint 1 millió jogosultat érint.

Hírdetés

A kormányzat a november 1-jei mindenszentek ünnepével és a hosszú hétvégével indokolta az előrehozott utalásokat és postai kézbesítéseket. Az intézkedéssel a gyermekes családokat szeretnék segíteni – írták.

A közlemény szerint a posta a jövő hét elején kézbesíti az ellátást, és a bankszámlákra is azon a héten érkeznek meg a juttatások.

Ez azt jelenti, hogy – tekintettel a három munkanapos hétre – október utolsó napjáig, tehát szerdáig mindenkihez el kell, hogy jusson a novemberi családtámogatás.

A kézbesítés személyesen történhet, amennyiben a címzett nem tartózkodik otthon, értesítőt kap, hol és mikor vehető át az utalvány összege – áll az Emmi közleményében.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »