Én például utálom a férfiakat

Én például utálom a férfiakat

A terjengő radikális feminizmus és férfigyűlölet egyik fellegvárában, Franciaországban látott napvilágot az a súlyosan férfigyűlölő, gyűlöletkeltő könyv, amely ellen már egy francia állami tisztviselő is tiltakozott, sőt a gyűlöletkeltő iromány betiltását is követelte. Sajnálatra méltó és egyben felháborító dolog, hogy mindezek ellenére a könyv terjesztése folytatódott, sőt több könyvkiadó segítségével sikerkiadvánnyá duzzasztották. A szerző, Pauline Harmange férfigyűlölet felszításához való viszonyát következő mondata esszenciálisan összefoglalja: “A férfiak, míg azon siránkoznak, hogy mennyi üldöztetésben van részük, ügyesen megkerülik a feladatukat: hogy egy kicsit kevésbé legyenek a patriarchátus vegytiszta termékei.” – A leghangolóbb dolog az, hogy még egy efféle iromány magyar változatának kiadására is akadt könyvkiadó országukban, mégpedig a 21. Század Kiadó képében. A magyar férfijogi szervezetek tiltakozással és bojkott kilátásba helyezésével fordultak a könyvkiadóhoz:

Tisztelt 21. Század Kiadó!

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az önök kiadásában Magyarországon is megjelent Pauline Harmange: „Én például utálom a férfiakat” című könyve. Már a könyv címe is az ellenséges indulatok felkorbácsolásának eszközével él, azonban a mű gondolatainak kifejtése egyenesen tevékeny férfigyűlöletre uszít, és ez megtestesül a könyv fülszövegben is amely ajánlásként annak a kifejtését ígéri, hogy “Miért kell utálni a férfiakat?”.

Hírdetés

Gyűlöletkeltően megnyilvánulni bármely társadalmi csoporttal szemben elfogadhatatlan, de különösen elítélendő ez a könyv, mert a szerző egy olyan társadalmi csoporttal szemben szít gyűlöletet, amely egyébként is már számos tekintetben társadalmi hátrányokat szenved el, és ez megnyilvánul abban is, hogy már a fiú gyermekek is jelentős hátrányokat szenvednek el a közvetlen gondoskodás és az oktatás tekintetében, és férfivá érésük során hátrányos helyzetük csak tovább fokozódik az élet számos területén; így a férfiak négyszeresen felülreprezentáltak az öngyilkosságot elkövetők között, gyakrabban válnak fizikai erőszak és gyilkosság áldozatává, rosszabb egészséggel és életesélyekkel rendelkeznek. Miközben a férfiak nagyobb odafigyelést igényelnének és érdemelnének, eközben ez a könyv csak erősíti a férfiakkal szembeni negatív előítéleteket, ellenérzéseket, a gyűlöletet, a diszkriminációt, valamint a férfiakat érintő társadalmi problémák iránti szociális érzéketlenséget. Ráadásul, mindezt manipulatív módon az egyenlőségre hivatkozva teszi, így aláásva azoknak a tisztességes feministáknak és a férfimozgalmaknak a törekvéseit és társadalmi megítélését is, akik valóban a nemek közötti egyenlőségért dolgoznak. Különösen komolyan veendő a probléma, mert a férfigyűlölet jelensége enélkül a könyv nélkül  is egy rohamosan terjedő, rendkívüli módon kártékony, társadalomromboló ideológia.

A társadalom minden szereplőjétől elvárható, hogy morálisan elutasítsa az ilyen gyűlöletkeltő ideológiák terjesztését, és különösképpen elvárható egy könyvkiadótól, hogy legyen legalább annyi jóérzése, hogy férfiellenes tartalommal ne adjon közre soha semmilyen értéktelen, értékromboló írásművet. Erre való tekintettel kérjük, hogy vonják vissza a könyvet, szüntessék meg terjesztését és kérjenek bocsánatot a férfiaktól! Amennyiben kérésünknek nem tesznek eleget, kénytelenek leszünk minden jó érzésű embert, a könyvterjesztőket, a könyvesboltokat és a kulturális élet minden további szereplőjét arra felszólítani, hogy ne vásárolják, ne terjesszék, ne forgalmazzák a kiadójuk által kiadott könyveket.

Modern Férfipolitikáért Mozgalom
Valódi Egyenlőségért Civil Társaság
Férfihang Civil Társaság


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »