EMNP: az RMDSZ-hez köthetők a népszavazást gúnyoló plakátok

Bárhol is éljenek, az erdélyi magyarok vegyenek részt október 2-án a népszavazáson – szerepel az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos elnökségének szerdai felhívásában.

20150114_neppart_szilagyi-zsolt-sajttaj-2_bSzilágyi Zsolt

A Szilágyi Zsolt elnök által aláírt közlemény elöljáróban nem hagyja szó nélkül, hogy az utóbbi napokban Erdélyben is megjelentek azok a plakátok, amelyek az október 2-án tartandó anyaországi kvótanépszavazás ellen próbálják hangolni az embereket. Az alakulat úgy véli, hogy a plakátokat a magyarországi és az erdélyi baloldal bizonyos köreinek együttműködése nyomán függesztették ki Erdélyben is, megpróbálva nevetségessé tenni a népszavazást és jelentéktelennek bemutatni azt.

„Elítéljük az emberek félrevezetését és sokatmondónak tartjuk, hogy az RMDSZ egyes országos vezetői nyílt kampányba kezdtek a népszavazás ellen. Nagy valószínűséggel a népszavazást gúnyoló plakátok erdélyi terjesztése is hozzájuk köthető” – állítja állásfoglalásában az EMNP, sérelmezve, hogy az általa meg nem nevezett politikusok „most sem állnak ki nemzeti ügyünk mellett, (…), ellenkampányukkal pedig a bevándoroltatás és a kvótapárti politika érdekeit szolgálják”.

„Kérjük az Erdélyben és a Magyarországon élő nemzettársainkat, hogy vegyenek részt a népszavazáson és szavazzanak nemmel a kötelező betelepítési kvóta ellen! Az utóbbi száz év, nekünk, erdélyi magyaroknak, nem adta meg a szabad döntés jogát. Most véleményt mondhatunk. Éljünk ezzel a joggal!” – szerepel az Erdélyi Magyar Néppárt elnökségének felhívásában.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »