EMNP: az RMDSZ félrevezette a magyar nemzetpolitika szereplőit

EMNP: az RMDSZ félrevezette a magyar nemzetpolitika szereplőit

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetői szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) félretájékoztatta a magyar nemzetpolitika szereplőit, úgy vélik, ezért történhetett meg, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János államtitkár az elmúlt napokban kizárólag az RMDSZ önkormányzati jelöltjeinek a megválasztására buzdította az erdélyi magyarokat.

Erről Csomortányi István és Toró T. Tibor, az EMNP elnöke és ügyvezető elnöke beszélt péntek délután egy sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón.

Hírdetés

Csomortányi szerint az RMDSZ érzékeli a román politikai elitnek azt a törekvését, hogy a decemberi parlamenti választások után ne jusson kormányzati szerephez magyar szervezet, ezért a magyar nemzetpolitika szereplőit hívta segítségül. Csomortányi úgy vélte: az RMDSZ-re rá is fér a segítség, az anyaország pedig mindig segített, mikor ezt az erdélyi magyar szervezetek kérték. Toró érvelése szerint ugyanakkor elengedhetetlen, hogy a több mint egymilliós erdélyi magyarság az önkormányzati választásokon két magyar párt közül választhasson.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »