EMNP: a a legelmaradottabb Dél-Romániához igazodik az új román kormány

Szilágyi Zsolt szerint a Bukarestben egy hete beiktatott új kormány nem a fejlettebb Erdélyhez, hanem a legelmaradottabb dél-romániai megyéhez igazítja az országot. Bírálta az RMDSZ-t is a kormánnyal kötött megállapodása miatt.

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke egy szerdai nagyváradi sajtótájékoztatón bírálta a szociálliberális kabinetet. Emlékeztetett arra, hogy a 2014-es államfőválasztáson az EMNP jelöltjeként az ország “erdélyiesítésének” a szükségességéről beszélt. Ezzel szemben – szerinte – az ország “teleormanizálása” történik.

A kifejezéssel az egyik legelmaradottabb romániai megyére, a dél-romániai Teleormanra utalt, amelyet hosszú időn át Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vezetett.

Szilágyi Zsolt “nevetségesnek” minősítette azt a másfél oldalas megállapodást, amellyel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a kormány parlamenti támogatását vállalta, és felszólította a szövetség vezetőit, hogy hozzák nyilvánosságra a megegyezés feltételezett titkos mellékletét.

MTI

The post EMNP: a a legelmaradottabb Dél-Romániához igazodik az új román kormány appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »