Emmi: 12,2 milliárdos kormányzati támogatás a várólisták rövidítésére

A kormány kiemelt, 12,2 milliárd forintos támogatást biztosít a koronavírus-járvány miatt elhalasztott műtétek várólistáinak rövidítésére – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-vel.

Hírdetés

Azt írták: a kabinet fontos célja, hogy minden páciens a lehető leggyorsabban hozzájusson a diagnózishoz, és a betegség kezelése minél hamarabb elkezdődjön.
   
Kásler Miklós miniszter utasítására készült el az Emmi által beterjesztett szakmai javaslat, amelynek alapján a várólisták drasztikus rövidítése várható – tették hozzá.
   
Emlékeztettek: a járvány korábbi hullámai idején a betegek egészségének védelméért és a közösségi terjedés megfékezéséért hónapokon át fel kellett függeszteni a halasztható egészségügyi beavatkozásokat. A harmadik hullám lecsengésekor, az egészségügy újraindításának részeként május 13-tól kezdődtek újra az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások.
   
A felhalmozódott műtétek elvégzésére, a hosszabbá vált várólisták rövidítésére kiemelt kormányzati támogatást kapnak a kórházak – tudatták.
   
Hozzátették: az ellátás zavartalanságát ma már nagyban garantálja az is, hogy az egészségügyi dolgozóknak beadták a vakcinát. A műtétre váró oltatlan betegeket is a vakcina mielőbbi beadatására kérik – emelték ki.
   
A kormányzati támogatás összesen 12,2 milliárd forint, ebből 3,5 milliárdot idén, 8,7 milliárdot jövőre kapnak meg a kórházak – olvasható a közleményben.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »