Emlékérmét bocsátottak ki Pilinszky János születésének századik évfordulójára

Emlékérmét bocsátottak ki Pilinszky János születésének századik évfordulójára

Emlékérme kibocsátásával tiszteleg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pilinszky János életműve előtt a költő születésének századik évfordulóján, a Kertész Imre Intézet által szervezett Pilinszky 100 emlékév záróeseményeként.

A Pilinszky 100 eseménysorozat a járványhelyzet ellenére sokakat megmozgatott, ami mindennél jobban bizonyítja, hogy Pilinszky életműve ma is eleven, a ma emberét is megérinti – hangsúlyozta az emlékérme pénteki ünnepélyes kibocsátásán Schmidt Mária, a Kertész Imre Intézetet fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója.

Hírdetés

Demeter Szilárd, a Pilinszky-emlékérme tematikai előkészítésében szakértőként résztvevő Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója hozzátette:

Hergár Eszter, az MNB társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója közölte, november 27-én lesz Pilinszky János születésének 100. évfordulója, ezen alkalomból a jegybank 10 ezer forint névértékű ezüst és 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki korlátozott, 4-4 ezres példányszámban.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »