Emelkedik Krassó-Szörény megyében a HIV-fertõzöttek száma

Megnőtt Krassó-Szörény megyében a HIV-fertőzöttek száma. Az újonnan diagnosztizáltak 20-30 év közötti fiatalok, akik sokszor visszautasítják a kezelést.

Petrică Agape, a Krassó-Szörény megyei HIV-ellenes egyesület elnöke az Agerpres hírügynökséget arról tájékoztatta, az egyesület keretében dolgozó pszichológusok mindent elkövetnek, hogy rábírják a fertőzötteket: vessék alá magukat a kezelésnek. ‘Régebb a gyógyszerek hiánya jelentette a gondot, most már ilyesmiről nincs szó, a kezelést saját elhatározásból hagyják abba. Néhány nappal a kezelés felfüggesztése után jobban érzik magukat, de két-három hónappal később tragikus véget ér mindez’ – mondta Petrică Agape.

Krassó-Szörény megyében 220, HIV-vírussal fertőzött személy él, akik december elseje, az AIDS elleni harc világnapja alkalmából kerekasztal-beszélgetésen találkoztak.

A HIV-fertőzöttek érdekeit képviselő egyesület a resicabányai kisegítő iskola diákjaival közösen minden november végén égő mécseseket enged le a Berzava folyón, mindazok emlékére, akik 1988 óta AIDS-ben hunytak el. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »