Emelkedett az éves kincstárjegyek átlaghozama

Emelkedett az éves kincstárjegyek átlaghozama

A 12 hónapos diszkont kincstárjegyek csütörtöki aukcióján egy bázisponttal magasabb volt az átlaghozam az előző aukción kialakult átlaghozamhoz képest, de még így is alacsonyabb volt, mint a szerdai másodpiaci referenciahozam.

Hozamemelkedéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 38,9 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből az ÁKK 30 milliárd forintot fogadott el.

Hírdetés

Az aukciós átlaghozam 0,00 százalék volt, 1 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult mínusz 0,01 százalékos átlaghozamnál, és 3 bázisponttal alacsonyabb a szerdai 0,03 százalékos másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején mínusz 0,01 százalék volt, 2017 elején 0,26 százalék volt, 2016 elején pedig 0,93 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 5 éves változó kamatozású kötvényből az eredetileg meghirdetett 6 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 17,13 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »