Emeljék 20 százalékkal a köztisztviselői alapilletményt!

A Jobbik a köztisztviselői alapilletmény 20 százalékos emelésére tett javaslatot a 2017-es költségvetéshez – közölte Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus azt hangoztatta: a közszolgálati tisztségviselők nem zsellérek, szükséges az alapilletmény emelése és a bértáblák korrekciója.

Szégyenteljesnek minősítette, hogy az Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az unióval 2008-ban kötött szerződés óta az illetmények mintegy 30 százalékot veszítettek értékükből, miközben mostanra “már megszabadultunk a gyurcsányi örökségtől”.

Szerinte ma egy köztisztviselőnek 33 évig kell dolgozni azért, hogy többet kapjon, mint a garantált bérminimum.

Hegedűs Lorántné szóvá tette azt is, hogy az életpályamodell nem átfogó, csak meghatározott kormánytisztviselőkre – járási és megyei kormányhivataloknál dolgozókra és NAV-dolgozókra – vonatkozik.

Ha a szombathelyi stadion becsült mérnökára és a kivitelezői ár közötti 5 milliárd forintos különbséget a köztisztviselők bérére fordítanák, minden dolgozó 10 ezer forinttal többet kaphatna havonta – jegyezte meg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »