Emberölés kísérletével gyanúsítanak egy 40 éves férfit

Emberölés kísérletével gyanúsítanak egy 40 éves férfit

Emberölés kísérletével gyanúsítanak egy 40 éves férfit

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatott büntetőeljárást emberölés bűntett kísérlet valamint lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Z. 40 éves dunakömlődi lakos ellen.

Hírdetés

A férfi a nyomozás adatai szerint 2018. június 23-án, a kora délutáni órákban, Dunakömlődön összeszólalkozott ismerősével, akivel kölcsönösen bántalmazták egymást. A vitát követően az ittas állapotban levő férfi egy 0.22-es kaliberű lőfegyverrel meglőtte a sértettet, aki súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A helyszínre érkező rendőrök a férfit elfogták, előállították, majd gyanúsítottként történő kihallgatását követően őrizetbe vették. A bíróság T. Z.-t 2018. június 26-án letartóztatásba helyezte, aki azóta is letartóztatásban van.  

A rendőrök az elkövető otthonában több lőfegyvert és több ezer darab lőszert is lefoglaltak. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a 0.22-es kaliberű lőfegyver és több mint 1300 darab lőszer tartásához a férfinak nem volt engedélye.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte. A rendőrök a keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »