Emberölés gyanújával nyomoznak az Oktogonnál

Emberölés gyanújával nyomoznak az Oktogonnál

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség.

Ez derül ki a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott hivatalos levélből. Budapesten tart még a helyszínelés és az adatgyűjtés a késő esti robbanás környékén, a körút továbbra is le van zárva az Oktogon és a Wesselényi utca között, itt a 4-6-os villamost pótló autóbuszok, valamint a 70-es és a 78-as trolibuszok terelőúton közlekednek.

Az ismeretlen eredetű detonáció a Teréz körút és a Király utca kereszteződésében, egy földszinti üzlethelyiségben történt éjszaka, a robbanásban két rendőr súlyosan megsérült. A közelben álló autók is megrongálódtak, több ablak betört, tűz azonban nem keletkezett.

Kordonok közt

A robbanást hatalmas füst kísérte, de tűz nem keletkezett. A környéket kordonokkal teljes szélességben lezárták, a helyszínre több mint száz rendőr vonult ki. Sorra járták a környéket még a szomszédos utcákban is embereket kérdeztek ki. Nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök és a tűzoltók is, és hajnalban a tűzszerészek és a Készenléti Rendőrség is a helyszínre érkezett. Lakásokat is kiürítettek, reggel fokozatosan kezdték visszaengedni a lakókat, de csak azokat, akik lakcímüket igazolni tudják. A többiek melegedő buszokban várják a helyszínelés végét. A rendőrök a környező utcákban minden házba egyesével becsöngetnek, próbálnak még információkat gyűjteni az ott lakóktól. A kordonokon még a szirénázó mentőautó sem mehetett át, jelentette az M1 helyszíni tudósítója.

Segítséget várnak a rendőrök

A Készenléti Rendőrség közleményt adott ki, amelyben a lakosság segítségét kérte. Azt írják: aki a helyszínen vagy annak közelében tartózkodott, illetve bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, illetve 112-es segélyhívók valamelyikét.

Néhány járat útvonala módosul

Két trolibuszjárat és a 4-es, 6-os villamost pótló autóbuszok közlekedése módosul a szombat éjjel a Teréz körúton történt robbanás miatt – derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapjára vasárnap hajnalban felkerült tájékoztatásból. A 70-es és a 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti az Akácfa utca, a Király utca/Erzsébet körút, valamint az Izabella utca/Király utca megállót vasárnap hajnaltól. Szintén üzemkezdettől a hatósági zárás következtében a villamospálya karbantartása miatt a hétvégén közlekedő pótlóbuszok nem érintik a Király utca/Erzsébet körút és a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállókat – tudatta a BKK.

Szakértő: furcsa, hogy pont rendőrök…

“Több spekulációt is el tudnék mondani, ha még eredeti foglalkozásomat űzném, és a sajtónak dolgoznék” – nyilatkozta az M1-nek Gyarmati István az éjszakai robbanásról. A biztonságpolitikai szakértő vasárnap reggel azt mondta, az esettel kapcsolatban egyelőre csak „spekulálni tud”, hozzátette ugyanakkor, hogy „furcsa, hogy pont rendőrök sérültek meg, ahogy az is, hogy csak megsebesültek”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »