Emberi mulasztás okozhatta a ferihegyi balesetet

Egyre valószínűbb, hogy emberi mulasztás okozta a múlt csütörtöki ferihegyi balesetet. A Blikk információi szerint még működhetett a SmartWings légitársaság repülőjének a hajtóműve, amikor az utasok már a felfújható gumicsúszdákon menekültek pánikszerűen a füsttel teli utastérből.

A bulvárlap szerint ez alapján feltételezhető, hogy a szerkezetből kiáramló erős légáramlat lökte meg a már a csúszda alján lévő 39 éves nőt, aki ettől lerepült a puha anyagú eszközről, és fejjel a betonba csapódott.

Hírdetés

Lapunk írta meg elsőként, hogy súlyos incidens történt múlt csütörtökön a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Felfújható csúszdákon keresztül kellett kimenteni az utasokat egy hajnalban induló repülőgépről. A Malév GH ősrégi vontató járművéből származó füst az éppen vontatott repülőgép már bekapcsolt hajtóművein – pontosabban az azon keresztül működő földi szellőztetőrendszeren – át pillanatok alatt az utastérbe jutott, ahol pánik alakult ki, emiatt pedig evakuálni kellett a gépet.

http://mno.hu/

A Blikk szerint az sem kizárt, hogy a csúszda még nem fújódott fel teljesen, így az egyik oldala keményebb volt, mint a másik, vagyis a felülete nem volt egyenletes.

A baleset körülményeit még vizsgálja a rendőrség és a légügyi hatóság is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »