Emberi mulasztás okozhatta a cseh vonatbalesetet

Emberi mulasztás okozhatta a cseh vonatbalesetet

Ahogy arról a Körképen beszámoltunk, kedd délután két személyvonat ütközött frontálisan Csehországban, a Karlovy Vary-i járásban.

A cseh rendőrség az esettel kapcsolatban letartóztatta az egyik mozdonyvezetőt és gondatlanságból elkövetett általános veszélyeztetés vádjával vizsgálatot indított.

“Nyilvánvaló, hogy emberi mulasztás történt,”

mondta a balesetről Karel Havlíček közlekedésügyi miniszter. A rendőrség emiatt letartóztatta a Karlovy Varyba tartó személyvonat mozdonyvezetőjét.

A balestre Nové Hamry és Pernink között került sor kedden, röviddel 15.00 óra után. Az egyik vonat Karlove Varyból a németországi Johanngeorgstadtba tartott, a másik pedig ellenkező irányba.

Hírdetés

A helyszínen több mentőegység is kiérkezett, köztük egy mentőhelikopter. A riasztásra a határ túloldalán lévő német Chemnitz városa is reagált.

“Az ütközéskor a vonatokban a személyzettel együtt összesen 30 személy tartózkodott. A sebesülteket kórházba szállították,”

közölte Zuzana Týřová rendőrségi szóvivő.

A kórházban traumatervet hirdettek, ami bevett dolog az ehhez hasonló rendkívüli helyzetekben. A vonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »