Emberek ezreit menekítették ki Los Angeles környékén bozóttűz miatt

Emberek ezreit menekítették ki Los Angeles környékén bozóttűz miatt

Bozóttűz miatt emberek ezreit menekítették ki az egyesült államokbeli Los Angeles környékén szombat délután – közölték a helyi hatóságok.

A nagyváros központjától 98 kilométerre délkeletre fekvő Laguna Beach település Wood Canyon negyedében az Aliso évre keresztelt tűzvész 0,8 négyzetkilométernyi területen égette fel a növényzetet. Kezdetben a mintegy negyed akkora területen keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat.

Hírdetés

Tony Bommario, Orange County összevont város-megye tűzoltó hatóságának vezetője elmondta, hogy nehéz feladatuk van az állandóan változó szélirány miatt, ami újabb tűzfészkeket hoz létre

A hatóság Twitterre feltett közleménye szerint a munkálatokban 275 tűzoltó, négy helikopter és két repülőgép vesz részt. Mintegy kétezer háztartás lakóit szólították fel evakuálásra. Senki sem sérült meg, illetve épületekben egyelőre nem keletkeztek károk.

Az újabb tűzeset előtt nem sokkal közölték a hatóságok, hogy fél év után sikerült teljesen eloltani Kalifornia történetének legnagyobb, Thomas nevű erdő- és bozóttüzét.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »