Embercsempészettel gyanúsítanak Arad megyei határrendészeket

Nyolc Arad megyei helyszínen – köztük két határrendész lakásán – tartott házkutatást csütörtök reggel a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) egy olyan embercsempész-hálózat felgöngyölítése ügyében, amelyik 2011-ben juttatott át afrikai és ázsiai bevándorlókat a román–magyar határon – közölte ügyészségi forrásokra hivatkozva a Mediafax hírügynökség.

A névtelen ügyészségi forrás szerint a nyomozó hatóság már 2011-ben figyelte a Palesztinából irányított embercsempész-hálózatot, akkor azonban az akadályozta meg a teljes hálózat felgöngyölítését, hogy a magyar hatóságok letartóztatták, és bebörtönözték azokat az embercsempészeket, akik a román–magyar határon vitték át az illegális bevándorlókat. A DIICOT azt követően vette ismét elő az ügyet, hogy az embercsempészek letöltötték a Magyarországon kirótt büntetésüket, és visszatértek Romániába.

Az ügyészségi forrás szerint az illegális bevándorlók Törökországon és Bulgárián át jutottak Romániába, ahol egy Aradon bérelt lakásba szállították őket. Az embercsempészek a két gyanúsított román határrendész felvezetésével juttatták őket a román–magyar határra. A csütörtökön kezdődött akció során nyolc gyanúsítottat szállítanak a DIICOT temesvári regionális központjába kihallgatásra.

MTI


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »