Elvi megállapodás született az SNS és a VMSZ között a vajdasági szintű együttműködésről

Elvi megállapodás született az SNS és a VMSZ között a vajdasági szintű együttműködésről

A Szerb Haladó Párt (SNS) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) képviselői ma elvi megállapodást fektettek le az együttműködés alapjairól a vajdasági parlamenten, a tartományi kormányon, illetve azokon a helyi önkormányzatokon belül, amelyekben ennek a két pártnak a képviselői szerezték meg a legtöbb mandátumot, írja a Tanjug.

Az SNS vajdasági sajtóirodája szerint a megbeszélésen megállapodtak abban, hogy mely programok megvalósítása élvez elsőbbséget a tartományi és a helyi önkormányzati szinten, de megvitatták az ezeken a szinteken megvalósuló hatalom megalakításával kapcsolatos kérdéseket is.

A találkozón megállapították, hogy a két párt széleskörű együttműködésére van szükség, hiszen ők képezik majd a vajdasági kormány gerincét, de egyetértettek abban is, hogy a választási eredményekkel összhangban mielőbb meg kell alakítani a tartományi és a helyhatósági szerveket.

A megbeszélésen a haladók delegációját Igor Mirović, a haladók alelnöke vezette, de jelen volt még Miloš Vučević elnökségi tag és Damir Zobenica a Szerb Haladó Párt végrehajtótanácsának alelnöke. A VMSZ nevében Pásztor István pártelnök, valamint Nyilas Mihály és Fremond Árpád voltak jelen a tárgyaláson.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »