Elvesztette a fejét egy szíriai homokos Isztambulban – jó ürügy, hogy újabb menekülthullámot indítsanak az EU vezetői

Két nappal eltűnése után találták meg Muhammed Wisdam Sankari nevű "szíriai menekült" megcsonkított holttestét Isztambulban – írja a Guardian.

A ferde hajlamú férfinak július 23-án veszett nyoma a török fővárosban, ahová egy évvel korábban menekült a szíriai háború elől. Sankari már nem tervezett sokáig Isztambulban maradni, mert "szexuális orientációja" miatt (pontosabban annak közszemlére tétele miatt, hiszen senki sem nézte, mivel foglalkozik a hálószobájában – a szerk.) nem érezte biztonságban magát, a barátainak beszámolt róla, hogy többször megfenyegették, sőt, öt hónappal halála előtt egyszer el is rabolták, egy közeli erdőbe vitték, ahol összeverték és megerőszakolták. A férfinak korábban egy albérletet is el kellett hagynia életvitele miatt.

A brutális gyilkosság körülményeiről szóló információk egy helyi jogvédő szervezettől, a Kaos GL-től származnak. Ők azt állítják, Sankarit különös kegyetlenséggel gyilkolták meg, állítólag több kést is találtak a megcsonkított holttestbe beletörve. Mivel a fejét is levágták, végül csak a ruhái alapján sikerült azonosítani. Az ügyben letartóztatás eddig nem történt.

Törökországban hivatalosan 1923, a köztársaság kikiáltása óta legális a homoszexualitás, ennek ellenére az aberrációjukkal kérkedőket rendszeresen inzultálják országszerte. Isztambulban idén a második éve nem engedélyezték a buzifelvonulást, amit a városi rendőrség azzal indokolt, hogy nem tudnák garantálni a közrendet.

(Guardian – Index korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »