Elveszíthetik támogatottságukat a németek, mire megállapodnak

Küszöbön áll a nagykoalíciós megállapodás Németországban, de eközben – a legújabb felmérések szerint – ez a szövetség nem bírja már a német választók többségének a támogatását.

Egy új felmérés szerint bár a kereszténydemokraták és a szociáldemokrata párt már készítik elő az új koalíciós megállapodást, a nagykoalíció már nem bírja a német választók többségének bizalmát – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német lap összefoglalja az elmúlt napok közvélemény-kutatásait, és megállapítja, hogy a legfrissebb szerint jelenleg a németek 47.5 százaléka van mögöttük, a CDU támogatottság 3, a szocdemek fél százalékkal csökkent, amióta az egyezkedések sora zajlik. Más felmérések nem mutatnak ennyire romló képet, de azok is csak minimális választói többséget jeleznek a nagykoalíciónak.

 

Hírdetés

Nagy-Britannia korlátokba fog ütközni az EU-val való kereskedelmében a brexit után, ha a vámunióból is kilép – figyelmeztette a brit kormányt londoni látogatásán az uniós kereskedelmi biztos. A Daily Telegraph szerint Michel Barnier jelezte tárgyalópartnerének, David Davis-nek, hogy a szigetországnak nincs több ideje gondolkodni, döntést kell hoznia, hogy a puha vagy a kemény brexit mellett foglal állást. A brit kormányfő saját pártjának euroszkeptikus keménymagja miatt az utóbbi mellett érvelt, vagyis hogy hazája a politikai unió mellett elhagyja az egységes piacot és az európai vámuniót is.

 

Donald Trump fia a ‘McCarthyizmushoz hasonlította az orosz beavatkozást vizsgáló nyomozást, és az ellenzék vádját, miszerint a Trump-stáb összejátszott az oroszokkal – írja az abcnews. Az amerikai tévé portálja idézi Donald Trump Jr.-t, aki a FoxNews adón azt nyilatkozta, hogy a Demokrata Párt oroszfóbiásai olyan beszűkült gondolkodásúak, mint a kommunisták. A McCarthyizmus a Joseph McCarthy szenátor vezette politikai kampány volt az ’50-es évek elején, amelynek célja a kormányzatba beépült kriptokommunisták leleplezése volt – írja a portál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »