Elvágták az IÁ egyik legfontosabb útvonalát

Elvágták az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet Törökország felé vezető legfontosabb utánpótlási útvonalát, miután pénteken egy arab–kurd szövetség teljes ostromgyűrűbe zárta az észak-szíriai Manbidzs városát – jelentette a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Az OSDH vezetője, Rami Abdel Rahmane hozzátette, hogy a Szíriai Demokratikus Erők nevű, Washington által támogatott szövetség az IÁ szíriai központját, Rakkát, a török határ mellett fekvő ar-Rajjal összekötő út egyik kulcspontját szerezte meg.

Bár a dzsihadisták kezén van még egy határ menti sáv és több kisebb út, ezek sokkal veszélyesebbek és nehezebben hozzáférhetők a szíriai kormányerők közelsége és a gyakori orosz bombázások miatt – mutatott rá Abdel Rahmane.

A napokban az Egyesült Államok vezette szövetségesek légi csapásai által támogatott arab–kurd szövetségnek sikerült a Manbidzset a szintén a török határ mellett fekvő Dzsaráblusszal összekötő útvonalat is ellenőrzése alá vonnia, amelyet az IÁ gyakran használt fegyverek és pénzek szállítására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »