Elutasítja az LMP a kormány javaslatát

Elutasítja az LMP a kormány javaslatát

Továbbra sem támogatja az LMP a terrorvészhelyzetről szóló alaptörvény-módosítást – nyilatkozta a Hír Televíziónak Schiffer András, aki a terrortámadás idején járt Brüsszelben.

A politikus azon a repülőgépen ült, amelyet percekkel a kettős bombamerénylet után még fogadott a brüsszeli reptér. Az LMP társelnöke azt mondja: azért utasítják el továbbra is a kormány javaslatát, mert azzal a kabinet csak politikai haszonszerzésre törekszik, nem a magyar emberek megvédése a célja.

„Orbán Viktor jó volna, hogyha végre felelős miniszterelnökként viselkedne, és nem Habony Árpád meghosszabbított karjaként. Nyilvánvaló, hogy ez az alaptörvény-módosítás nem a magyar emberek érdekeit szolgálja. Nem a magyar emberek érdekeit szolgálta januárban, pusztán jó ötletnek tűnt Habony Árpád fejében, mint egy kommunikációs trükk. Az elmúlt két hónapban lelepleződött a miniszterelnök, tudniillik hogyha ezzel az alaptörvény-módosítással komoly szándékai lettek volna, akkor nem rakták volna el úgymond jobb időkre vagy rosszabb időkre. Az, hogy két hónapig hozzá sem nyúltak ehhez az alaptörvény-módosításhoz, ez pontosan azt bizonyítja, hogy a Fideszt baromira nem az emberek érdeke, nem a magyar emberek biztonsága érdekelte akkor sem, hanem a haszonszerzés” – mondta Schiffer András.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »