Elúszott a sztrádanyitás az esőzések miatt

Az esőzések miatt nem sikerül a hónap végéig átadni a Nagyszeben–Szászváros-autópálya Konca–Szelistye közötti, újjáépítésre szorult szakaszát – közölte az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaság (CNADNR).

capat-de-autostradaMint részletezik, az elmúlt időszakban tizenegy napig akadályozta a csapadék a munkát, miközben a tervekben csak öt esős nappal számoltak. Nem bocsátkoztak viszont becslésekbe, hogy mikor lehet majd újra közlekedni a szakaszon, mindössze annyit írtak, hogy csúszik az átadás.

Amint arról beszámoltunk, szeptember elején Cătălin Homor, az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaság igazgatója egy helyszíni szemlét követően elégedetten nyilatkozott a munkálatokról, és azt mondta, a Konca–Szelistye-szakaszt a hónap végéig megnyitják a forgalom előtt. Akkor arról is beszélt, hogy a Nagyszeben–Szászváros-autópályán további három problémás szakaszt is azonosított, de kisebb gondokról van szó, amelyeket hamarosan orvosolnak. A munkálatok párhuzamosan zajlanak, hogy a hónap végére elkészüljenek – közölte a hónap elején a CNADNR vezetője.

Mint ismeretes, a 2014 novemberében felavatott szakaszt 2015-ben zárták le, miután repedések jelentek meg az aszfalton az elvégzett munkálatok nem megfelelő minősége miatt.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »